Nu får det fanimej vara nog (whistle blow i domarpipan)

Låt oss tala klarspråk. Det här måste fan få ett slut. Sluta upp att vara så jävla naiva. Jag har fått nog. Nu är det dags att resten av världen vaknar upp och reagerar.

Hotet från fotbollsvärlden måste vara det största vi haft sedan tidernas begynnelse. FIFA-skandalen och Sepp Blatters avgång vittnar om att vi har problem i alla led. Huliganer slukar polisiära resurser – för att inte tala om alla skador som förekommer. Vad kostar det här oss skattebetalare – egentligen??? Spelmissbrukare kan numer spela bort sina pengar på flera olika ligor. Vi vet också att kvinnorna är starkt diskriminerade, åsidosatta och får en mycket liten del av resurserna.

När vi tittar på alla de här problemen tillsammans ser jag EN tydlig nämnare.
Fotbollen. Och den gemensamma regelbok, som de följer slaviskt.

Fotbollen upptar allt större del av diskussionerna kring fikaborden. De olika lagen, ligorna och spelen skapar läger och polariserar oss. Varje lördagseftermiddag samlas anhängare rituellt, gärna i grupp, vänder sig mot TV-skärmar eller arenor, paralyserade, mässar gemensamt och lämnar kollekt i form av ifyllda tipskuponger. Matcher sänds numer på bästa sändningstid – ofta i flera olika kanaler. Vi har magasin som helt öppet inriktar sig på just fotboll. För att inte tala om all rapportering i olika medier. Sluta vara så blinda – Erik Niva, Johanna Fränden, Anna Brolin och Patrick Ekwall – vi har en hel journalistkår som får stå oemotsagda och i public service-medier propagera och indoktrinera allmänheten. Fotbollsplaner finns numer i nästan varenda svenskt samhälle och ungdomar värvas genom att – till synes oskyldigt – bjudas in till klassfotboll. En del får till och med prova att spela fotboll i undervisningen. Statistiken visar också att klar majoritet av de som sitter i våra svenska fängelser någon gång spelat – eller på andra sätt har kopplingar till – fotboll.

Nu får vi fanimej sätta stopp. (Hör ni det, fega politiker?!) Förbjud fotboll! NU – innan det är för sent! Inför ett totalförbud. (Zlatan verkar förvisso schysst, men vill vi visa at vi menar allvar måste vi vara konsekventa.) Jag föreslår att vi istället delar ut curlingklot. De som efter åtta månaders tid inte kunnat lära sig reglerna och kunnat sopa in klotet i boet får fanimej hålla sig inomhus.

Fuck offside fotboll!
(Men det får man väl inte säga längre, i det här jävla landet?)

(Källa: http://www.fritider.se) (sorry, I had to…)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s