Om mig

”Om en skulle ta å berätte litte om sig själv…”

Här bor jag.

Nostalgisk och sentimental 35åring.

Född och uppvuxen i värmländska Kil och har därefter i livet tagit mig ungefär 2 mil söderut, där jag nu bor med man, två barn och katterna AlvaåDiego.

Jag är uppväxt som andra barnet i en skara av sju syskon (enda planerade har det sagts, vad det nu säger om mina föräldrar…) och är en typisk storasyster, som gärna lägger mig i det mesta. Har under åren också fått en halvbror och två bonussyskon.

Tycker om snälla människor och är konflikträdd (diplomatisk, kan den vänligt lagda istället uttrycka sig), men kan stånga mig blodig för saker jag tror på (vilket ofta handlar om rättvisefrågor).

Min mamma är genusforskare och feminist och min pappa lever på att leverera underlivsskämt. Och som en blandning av det här blev jag. Gillar grova skämt och har ibland dålig koll på var gränsen går…Allt är ju en tävling. Överhuvudtaget har jag aldrig förstått ”less is more” – mer är ju mer och för mig får det gärna vara mycket av det mesta.

Går igång på människor, känslor och berättande i alla former och har sedan slutet av nittiotalet jobbat med rörliga bilder, på olika sätt.

/Lina Nyåker
linanyaker(at)gmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s